Vervolgingsgetuigen bij het proces onthullen de machinatie van de staat tegen anarchisten!

[Merci à Tim ✊ pour la traduction en néerlandandais]

We stevenen af op een nieuw politiek schandaal in Griekenland!

VERVOLGINGSGETUIGEN BIJ HET PROCES ONTHULLEN DE MACHINATIE VAN DE STAAT TEGEN ANARCHISTEN!

Wat zojuist in Athene is gebeurd is enorm! Het is een gebeurtenis die bekend moet worden bij allen die nog niet hebben begrepen wat de staat is en hoe hij zijn vijanden behandelt.

Vanmorgen werden twee activisten van de anarchistische groep Rouvikonas vervolgd voor moord, in een absurd en Kafkaiaans begin van het proces. Giorgos Kalaitzidis en Nikos Mataragkas hing levenslange gevangenisstraf boven het hoofd!

Twee uur geleden was de eerste getuige voor de aanklager een inwoner van de wijk Kifissia die vroeger Exarcheia frequenteerde « in het kamp van de drugsdealers » (sic), niet ver van waar de dealer in 2016 werd vermoord. Maar, in een twist, in plaats van Giorgos en Nikos te beschuldigen, ontmaskerde ze plotseling de politie. Eerst onthulde ze dat ze helemaal niet in Exarcheia was op de dag van de moord en dat wat ze in dit proces te zeggen had, haar was gedicteerd. Zij zei dat de politie haar had beloofd haar te helpen met haar persoonlijke zaken (drugsaanklachten) als zij tegen de twee verdachten zou getuigen. Zij voegde eraan toe dat zij de twee anarchisten nooit had gezien. Vanaf dat moment leek het proces te zijn in scene gezet – iets waar wij u al verscheidene weken over hadden verteld.

Waarom en hoe werd dit opgezet spel georganiseerd? Wie zit erachter? Is het de sinistere persoon die aan de top van de staat beloofde « met alle middelen » een einde te maken aan « de anarchisten van Exarcheia », waarbij hij in de eerste plaats de beroemde Rouvikonas-groep* aanhaalde? Is Mitsotakis betrokken bij deze smerige zaak? Dat is de vraag die velen zich de afgelopen twee uur hebben gesteld.

Na deze vernietigende getuigenis over de wijze waarop het complot door de Griekse politie was georganiseerd, sloten de twee andere getuigen voor de openbare aanklager zich aan bij de vorige spreker, waarbij zij de een na de ander het punt erin hamerden. Eerst zei een verpleegster van EKAB (de Griekse ambulancedienst) dat zij absoluut niets wist. Daarna zei de derde getuige dat hij Giorgos of Nikos niet herkende, hoewel hij op de plaats van het misdrijf was: de belangrijkste ooggetuige!

Na deze eerste rampzalige stap werd het proces verdaagd tot vrijdag 29 oktober om 11.00 uur. Tot dan zullen de debatten doorgaan over de oorsprong van deze machinatie en de verantwoordelijkheid van de regering, gezworen vijand van Rouvikonas en de machtige anarchistische beweging in Griekenland.

Verspreid a.u.b. het woord over wat er vandaag in Athene is gebeurd en ga door met het ondertekenen van de oproep voor Giorgos en Nikos en laat anderen dat ook doen:
soutien@rouvikfrancophone.net (naam, achternaam en woonplaats of indien van toepassing organisatie/vereniging/groep)

Help alstublieft ook, als u kunt, Giorgos en Nikos en hun groep met hun enorme juridische kosten in hun talrijke rechtszaken:
https://fr.gofundme.com/f/soutien-giorgos-et-nikos-athnes

Wordt vervolgd…

In solidariteit,

Maud en Yannis Youlountas / internationaal steuncomitee voor Giorgos en Nikos