ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ 7-0 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ★ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!

Γυρίζοντας από το Δικαστήριο, βρεθήκαμε στο Κ*ΒΟΞ με μέλη της συλλογικότητας και της επιτροπής αλληλεγγύης.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ 7-0 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ★ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!

Σήμερα βιώσαμε μια συντριπτική νίκη, μια νίκη ολοκληρωτική και οριστική, στη δίκη των δυο μελών του Ρουβίκωνα, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν μια σκευωρία του ελληνικού κράτους.

Ο Γιώργος και ο Νίκος κινδύνευαν σήμερα το πρωί με ισόβια κάθειρξη για φόνο, με βάση ψευδείς μαρτυρίες. Όμως, οι μάρτυρες κατηγορίας αποκάλυψαν τους χειρισμούς της αστυνομίας και το κατηγορητήριο άλλαξε πλευρά: η επιθυμία της εξουσίας να εξουδετερώσει βίαια την ελληνική αναρχική συλλογικότητα κατατάσσοντάς την στις εγκληματικές οργανώσεις είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι μάσκες.

Σήμερα, ο Γιώργος και ο Νίκος είναι ελεύθεροι και ο Ρουβίκωνας πιο δυνατός από ποτέ. Όπως δείχνουν τα πολυάριθμα μηνύματα που λαμβάνουμε, ολόκληρο το κοινωνικό κίνημα ταυτίζεται με αυτή τη νίκη, που είναι και δική του, απέναντι σε μια μακιαβελική και αδίστακτη εξουσία. Ούτε αυτή η νίκη έχει σύνορα: είναι και δική σας, ανήκει σε εσάς που από πάνω 2000 χλμ. μακριά κινητοποιηθήκατε ποικιλοτρόπως για να στηρίξετε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για κάθε μορφή στήριξης που δεχτήκαμε από όλο τον κόσμο, απόδειξη για μια ακόμα φορά ότι βρισκόμαστε παντού!

Οι ουτοπίες μας ζουν, αντιστέκονται και επιμένουν! Θα έρθει μια μέρα που οι κλέφτες της ζωής θα κατακρημνιστούν από το βάθρο τους και το κοινό συμφέρον θα καθοδηγεί τις επιλογές μας, που θα είναι αποτέλεσμα στοχασμού και συντονισμού. Θα έρθει μια μέρα που θα περάσουμε από το ουσιαστικό «εξουσία» στο ρήμα «μπορώ», από την κυριαρχία πάνω στους άλλους στη δυνατότητα να επιλέγουμε ελεύθερα τη ζωή μας. Θα έρθει μια μέρα που η συλλογική νοημοσύνη θα βάλει τέλος στην αγωνία της Γης και όσων την κατοικούν.

Μόνο όσοι τα παρατάνε έχουν ήδη χάσει. Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε, αλλά να δρούμε αποφασιστικά και να καταγγέλλουμε τον παραλογισμό της αυταρχικής κοινωνίας και τη συλλογική αυτοκτονία που είναι ο καπιταλισμός. Είμαστε η πλευρά της ζωής ενάντια σε αυτή του θανάτου. Είμαστε εμείς που εκφράζουμε αυθεντικά το σύνθημα Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη, και όχι οι πολιτικοί ηγέτες που σφετερίζονται αυτά τα λόγια, γιατί προσφέρουμε απτή ελευθερία, πραγματική ισότητα και οικουμενική αδελφοσύνη.

Σήμερα το πρωί, στο τέλος των τριών συνεδριάσεων της δίκης, οι 3 δικαστές και οι 4 ένορκοι κήρυξαν αθώους τον Γιώργο και τον Νίκο: οι σύντροφοί μας στον αγώνα αθωώθηκαν ομόφωνα. Αυτή η νίκη με 7-0 μας επιτρέπει να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο προσφυγής από την εισαγγελία. Η νίκη λοιπόν είναι οριστική. Απόψε λοιπόν και αύριο θα γιορτάσουμε έχοντας εσάς στο μυαλό μας!

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η διεθνής επιτροπή στήριξης στο Γιώργο και το Νίκο.
Εξάρχεια, 25 Νοεμβρίου 2021.